Jag förvärmde istället kycklingdelarna, lår och drömstek, i en halvtimme i 150 graders ugn. Därefter klappade jag dem med vetemjöl blandat med lite salt och peppar. Sedan doppas de i frityrsmet innan de friteras i 140 - 160 grader i 10 minuter eller så.
Frityrsmet kan man blanda till på olika vis, bara det blir frasigt och gott samt fastnar på kycklingen. Jag blandade en 3:a kaffegrädde, en skvätt mjölk, 2 msk skorpmjöl (heter ströbröd norröver), 2 msk vetemjöl, 2 msk majsmjöl, ett par nävar krossade cornflakes, salt, peppar och lite currypulver. Konsistensen ska som sagt vara rätt kladdig så att det fäster, ta i mer vätska eller mjöl om det behövs. Det gör det nog, jag öste i lite mer men minns inte riktigt av vad... Denna mängd räckte till två kilo kycklingdelar.
Kycklinghaiku
Kyckling äter majs
Klappad i cornflakes, stekt
Majsen mättar
3 kommentarer:
Kycklingar är lustiga djur,
lever livet i en bur!
Denna kylling hade tur,
den åts upp i dur!
Varken dur eller moll
Hjälper kyckling i sin roll
Buren är allt den får se
Innan livet slutar som kycklingfilé
Skicka en kommentar