Det finns en uppsjö olika varianter, men såhär gjorde jag:
Ingredienser
200g digestivekex (typ ett halvt paket)
100g smör
4 äggulor
1 burk sötad kondenserad mjölk (400 g)
Saft från 4 limefrukter och rivet skal från 3 av dem
Gör så här
Krossa kexen i en bunke, smält smöret och häll i, knåda ihop till en smulig massa.
Tryck ut massan i en springform (23 cm), på botten och en liten bit upp på kanterna.
Förgrädda i 175 grader i 10 minuter, låt svalna.
Vispa 4 äggulor i ett par minuter tills de blir fluffiga.
Rör i kondenserad mjölk, limesaft och limeskal
Häll fyllningen i pajskalet.
Grädda i 175 grader 15 minuter, tills fyllningen är fast.
Låt svalna och ställ i kyl ett par timmar.
Färdigt!
Vad gör man då med äggvitorna?
Jo, då gör man kokospannkakor enligt följande:
4 äggvitor
1 liten burk kokosmjöjk (1,6 dl)
3 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
0,5 dl vetekli
Rör ihop, grädda.
Hej hej
12 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar