En tanke har gnagt i mig sedan jag åt friterad broccoli på den vegetariska kinesrestaurangen Vegegården i förra veckan: Det borde gå bra att fritera kycklinghjärtan, de är precis lagom stora! Jag beslöt mig för att prova, och det blev som väntat kanongott.
Jag gjorde så här:
Handlade 250 gram färska kycklinghjärtan för 8.50 på Abdos. Räcker för 2-3 personer.
Blandade till en frityrsmet med följande proportioner (jag gjorde hälften, vilket räckte bra).
150 g vetemjöl
5 msk majsmjöl
1,5 tsk bakpulver
1,3 dl vatten
0,5 tsk salt
2 msk olja
Sikta mjölet och rör i bakpulvret. Blanda i lite vatten i taget. Gör inte smeten för tunn, då fastnar den inte. Låt stå och svälla i 30 min. Rör i salt och olja innan det ska friteras.
Se till att kycklinghjärtanen är torra. Klappa dem i currypulver och ev en aning salt. (Var försiktig med saltet, tänk på att även smeten är saltad!)
Fritera i c:a 180 grader i 4-5 minuter. Låt dem rinna av och svalna något på ett hushållspapper på en tidning, eller lägg på galler.
Koka gärna lite ris och gör en sötsur sås att ha till!
Hej hej
11 år sedan
1 kommentar:
Bra jobbat. De ser proffsiga ut!
Skicka en kommentar