fredag 21 januari 2011

Key Lime Pie och kokospannkakor

Det finns en uppsjö olika varianter, men såhär gjorde jag:

Ingredienser
200g digestivekex (typ ett halvt paket)
100g smör

4 äggulor
1 burk sötad kondenserad mjölk (400 g)
Saft från 4 limefrukter och rivet skal från 3 av dem

Gör så här
Krossa kexen i en bunke, smält smöret och häll i, knåda ihop till en smulig massa.
Tryck ut massan i en springform (23 cm), på botten och en liten bit upp på kanterna.
Förgrädda i 175 grader i 10 minuter, låt svalna.

Vispa 4 äggulor i ett par minuter tills de blir fluffiga.
Rör i kondenserad mjölk, limesaft och limeskal
Häll fyllningen i pajskalet.

Grädda i 175 grader 15 minuter, tills fyllningen är fast.

Låt svalna och ställ i kyl ett par timmar.



Färdigt!



Vad gör man då med äggvitorna?
Jo, då gör man kokospannkakor enligt följande:

4 äggvitor
1 liten burk kokosmjöjk (1,6 dl)
3 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
0,5 dl vetekli

Rör ihop, grädda.

Inga kommentarer: